De Delden-Borne-Run Bokaal, wederom een initiatief van Rotaryclub Delden-Borne, wordt voor het eerst uitgereikt op 13 oktober 2013, na afloop van de Delden-Borne-Run. De bokaal kan gewonnen worden door een deelnemend team uitkomend voor Borne of Delden en wordt in ontvangst genomen door de burgemeester van Borne of door de burgemeester van de Hof van Twente. De opbrengst van de run ging in 2013 naar de organisatie Special Heroes. Winnaar 2013 Hof van Twente. Sinds 2014 is de run niet door gegaan.http://www.deldenbornerun.nl/


Mensen op een persoonlijke manier bedanken voor hun inzet, kan soms hele bijzondere kanten hebben. Een voorbeeld hiervan is het Rotary beeldje, ontstaan in december 2009. Het werd toen voor het eerst uitgereikt aan twee leden van Rotaryclub Delden-Borne die 50 jaar geleden de club mede hebben opgericht. Het beeldje is uitgevoerd in brons en vastgezet op een natuurstenen voetje. Indien ook in uw Rotaryclub iets bijzonders staat te gebeuren, kan dit beeldje het heuglijke, tastbaar maken en onderstrepen.

“Een toegewijde Rotarian draagt het ideaal van Rotary (gesymboliseerd door het wiel) verder de wereld in”


Elk jaar met kerst kwam het circus naar Enschede. Het is een festival en werd kortweg “Internationaal Circusfestival” genoemd, want de artiesten kwamen uit de gehele wereld. Voor dit festijn realiseerde ik heel wat jaren de ‘artiesten’ in goud, zilver en brons. Deze beeldjes vonden hun weg over de hele wereld, ze bevinden zich onder andere in Rusland, China, Italië, Amerika, Kenia, Duitsland en in Frankrijk. In 2017 zijn de prijzen voor de laatste keer uitgereikt.


Verscholen in het groen van Twente ligt Boekelo. Toeristen die op bezoek zijn in Boekelo, zijn vaak op zoek naar het Zout, want dat hebben ze nu eenmaal geleerd op school. Helaas, het Zout is allang weg uit Boekelo, tenminste als industrie. In de omgeving van Boekelo zie je hier en daar wel eens een zouthuisje of een straatnaambordje. Tussen de bomen, Boekelo heeft een bosrijke omgeving, heeft Bert Nijenhuis gemeend om het sprookje van het zout weer terug te moeten laten keren. Hij heeft dit gedaan in lettervorm met de hoogliggende tekst ZOUT, de letters zijn gepolijst en glimmen De BART Award is voor het laatst uitgereikt in 2013.
De doelstellingen zijn bereikt.


Een aantal keren is de Christina Deutekom Award al uitgereikt. Het is een prijs die bedoeld is voor een jonge operastem, als stimulans in mogelijke navolging van Christina Deutekom, de diva van de Nederlandse opera. De aanbieding van het beeldje en een geldbedrag kan het jonge talent steun bieden tijdens de mogelijke reis naar de top in operaland. De prijs wordt uitgereikt door de Voorzitter van Vrienden van de Nationale Reisopera in Muziekcentrum Enschede


Vredestein neemt zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door de verkeersveiligheid positief te beïnvloeden met een Safety Design Award. Omwille van het veilige ontwerp en de veiligheidsbevordering in het verkeer, is er een idee en ontwerpwedstrijd in 2007 uitgeschreven Uitreiking was op 17 April 2008 door mevrouw Karla Peijs in de Westergasfabriek te Amsterdam, het betrof een samenwerking tussen :
Vredestein, Volvo en Veilig Verkeer Nederland.
De Safety Design Award is 1 maal uitgereikt


In samenwerking met de Haaksbergense kunstenaar Bart ten Bruggencate is in 1994 de Hennie ten-Hag prijs gemaakt.
De Ten-Hag prijs is ingesteld om de waardering uit te spreken voor de persoon die opmerkelijk veel hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van Oost-Nederland. Zo werd de prijs de eerste keer uitgereikt aan Ferry Fransen. In 2011 ging de prijs naar de Zwarte Cross en in 2014 naar Ilse de Lange. Erik Dijkstra ontving hem in 2018.Het meest prestigieuze relatiegeschenk van de gemeente Haaksbergen, naast een aantal zeefdrukken van plaatselijke kunstenaars, is toch wel het schoepenrad uitgevoerd in brons. Het is een beperkte oplage die incidenteel aan gasten uitgereikt wordt. Het schoepenrad is een afgeleide van het waterrad van de watermolen van Haaksbergen. Het is een alleraardigst beeldje ontworpen door Bart ten Bruggencate.


Tactus verslaafdenzorg is een begrip, in ieder geval in het oosten van Nederland. Voor de mensen die Tactus op een bijzondere wijze ondersteunen en bijstaan in advies en kennis heeft Tactus gedacht aan realisatie van een bijzonder beeldje.


In Wolvega is de wolf weer teruggebracht en wel in brons. In 1998 is het nieuwe gebouw van Rabo bank Wolvega geopend. Bij opening van dit gebouw heeft het bestuur van de Rabobank , de bevolking dit beeld aangeboden. De honderd beste klanten ontvingen, heel aardig een verkleind replica. Het was heel duidelijk gesteld door de opdrachtgever dat het een lieve en aardige wolf moest worden. Die nacht huilde de wolf wederom in Wolvega.


Relatiegeschenk AKZO.
Bij de ingebruikname van het hoofdkantoor van AKZO Nobel in Arnhem in 1991 werd er een groot beeld onthuld door de heer Loudon. Het beeld is gemaakt van een enkel stuk steenzout. De aanwezige gasten ontvingen een verkleinde replica van het grote beeld. Omdat gekozen is voor een oplage van 1500 of meer en omdat zout ietwat transparant is, werd voor de toepassing een melkachtig doorschijnend kunststof ontwikkeld. Het origineel bevindt zich momenteel ( 2017) in Hengelo.


Of het nu gaat om een afscheid of een ander nieuw begin, het is altijd leuk om te geven . Een lieflijk klein bootje in brons, ter illustratie van een behouden vaart. Het beeldje kan opgestuurd worden. Afmetingen: voetstuk 12 x 6 cm, beeldje 10 cm breed en 9 cm hoog.

De  Burgunde : De munt van Borne  2006

In samenwerking met Borne 800 heeft Rotaryclub Delden-Borne, haar kennis en kunde beschikbaar gesteld om in het jubileumjaar 2006 voor gemeente Borne een wettig betaalmiddel te realiseren. De munt is in een oplage van 20.000 stuks bij de Munt in Utrecht in 2006 geslagen. De munt is even groot als de gulden.
Borne is in Nederland de gemeente met de meeste verschillende namen door de tijden heen.